17 Ekim 2011 Pazartesi

Hay Zammını

Öncelikle bu ülkenin büyüklerine sesleniyorum;
Bu ülkede yaşayan insanların üç şeyine asla karışmayacaksın; inançlarına, internetine ve içtiklerine...
Birinin sadece kimliğinde yazan dinine karışsan sözde dinciler hortlatırsın. Dini kolaylaştırmaya kalksan ateist yaratırsın.
Dünyanın en gereksiz sitesi; Facebook'u yasaklasan sansüre sansür deyip halka darbe yaptırırsın.
Alkolüne, sigarasına zam yapsan sokakta eylem yapacak kadar insanları taarruza sokarsın. O yüzden bu 3i'ye asla ama asla dokunmayacaksın.

Gelelim sizlere.
Bugün sigara zamlarına verdiğin tepkiyi aldığın ücrete, maaşa verseydin bu duruma düşmezdin. Asgari ücret ayaklar altında sürünürken, işçisi, memuru aç bırakılırken sessiz kalıp tepki vermezsen daha çok ay sonunu düşünüp efkardan sigara yakarsın. Gerçi siz ay sonunu düşünseniz sigara içmezdiniz ya düşünme kabiliyeti noksanı insanlardan bahsediyorum şuan ki insanlara düşünen hayvanlar derler bi de siz anlayın ama ben hiç sigara içen tek bi hayvan bile görmedim deve haricinde.
Deveye sormuşlar neden boynun eğri diye; ensem kalın ondandır demiş. Eskiden kız istemeye gelen aileler oğlumuzun içkisi-kumarı yok diye övünüyorlardı. Şimdi içkisi kumarı varsa kız babası sormadan aile babası göğsünü gere gere var! diye söylüyor. Ensesinin kalın olduğunu belli etmek için...

O yüzden sen hiç konuşma ablacım, abiciğim... Her gün zamına koyuyolar senin zaten. Sigara yaptıkları zaman mı zamlaraa tepki verme icabında bulunuyorsun? Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyorken neden ses çıkarmıyorsun? Tabi açlık kafana vurmuş, düşünemiyorsun. Yemek yemek yerine sigara içen tek toplumuz biz.

1oo liralık benzinin 46.7 lirasının vergi olduğunu biliyor musun? Biliyorsun. Ee hala ne duruyorsun o zaman. Vergiyle çalışan araba icat etmelisin sen. Bak bu kaynağa sahipsin işte. En güzel icatlar zorluklar sayesinde yaratılmıştır dünyada. Edison'u düşün. Ampulü neden icat ettiğini düşün. Sonra gel elektiriği, doğalgazı düşün. Fakat dediğim gibi bu ülkenin insanları açlıktan düşünemez olmuş. Nelere isyan edeceğini şaşırmış bi toplum olmuş. Aç ayı neden oynamaz bunu düşün. Deveden sonra ayı, ayıdan sonra koyun gelirdi ama koyunlar şirindir. O yüzden devam etmek istemiyorum. Son uyarım; 1 Kasım'da ÖTV Zammına protestoya gitmeden önce ÖTV ne zaman?, ne için çıkarılmıştır? onu araştırıpta gelin. Satranç tahtasından ÖTV alıp yetmedi deyip zammı basan ülke idarecilerimiz var bizim. Bunları seçen de biziz demeyeceğim sizsiniz. Söyleyeceklerim malesef şimdilik bu kadar. Baştakilerin zamına koyayım size bişey olmasın.

1 Kendini Yoran Yorumcu:

Lütfi Mutluer dedi ki...

zamına koduklarım...

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...