19 Ekim 2011 Çarşamba

Yaşlandıkça Muhafazakarlaşmak

İlk bakışta olgunlaşmak gibi görünsede pek değil. Gençlikte yargılandığın değerlere sahip çıkmaktır aslında. Ucu açık bir dünyada kontrol edilemeyen değer sisteminin zayıflamasında sizin sabit kalmanız olarakta tanımlanabilir.

Bu tüm insanlar için geçerli bir önermedir. Back to future filminden hatırlayın. Marty'nin annesi; şimdiki kızlarla bizim zamanımızdaki kızlar çok farklı gibi bi cümle kullanmıştı. Bu cümleyi her anneden duymanız çok normal. Aslında tüm yeni nesiller eski nesiller için örfi yapılarının zayıf olduğunu söyler. Bizim zamanımızda ile başlayan, ortam bozuldu gibi cümlelerin ardı ardası kesilmez ama son yıllarda gerçekten insanlar örfi ve ahlaki kurallarını yok etti. Gereğinden fazla yok etti hemde. Bunun sebeplerinin arasında televizyon ve internetteki sınırsız bilgi demeyeceğim, pornografi ve erotizmin çocukların erişebileceği düzeye inmesi. Bu süreçte gençler fazla ileri giderken biz yetişkinler yerimizde sabit kaldık ve yobaz damgası yemeye başladık. Lütfen çocuklarımızı ebeveynler, yetişkinler olarak koruyalım. Yani değerlerimizi birden kaybetmek yerine en azından eskisi gibi yavaş yavaş eritmeliyiz.

Semavi dinlerde kıyametin böyle geleceğine inanılır. Artan tecavüz ve seks olayları bunu gösterir derecede. Ülkemizde bekaret yaşı 12'ye indiyse bunda kesinlikle bir sorun olduğu gayet açık ve net ortada. Varsın yobaz desinler, sansürcü desinler ama siz asla bu değerleri kaybetmeyin. Değerleri kaybederseniz kadına olan saygıyı da kaybedersiniz. Yaşlandıkça kadına olan saygı artar. Gençlikte erkeklerin dilinde kadını aşağılayıcı bir dil kullanılıyor. Afedersiniz s.kmak, s.kmek gibi kavramlar hiç iç açıcı değil. Kadın-Erkek sevişir, erkek kadını afedersiniz becermez. İşte biz bunu ne zaman anlarsak o zaman kadına daha fazla saygıyla yaklaşırız. Eşitliği yaratırız. Kadın seks objesi olmamalı artık. Tabi bunu yine kadınlar başarabilir. Bazı kadınlarımız malesef kadınlığın değerini düşürmekte. Siz şey edilmek için dünyada var olan insanlar değilsiniz. Lütfen birazcık bu konulara muhafazakar davranın.  Malesef erkekler yaşlandıktan sonra anlayabiliyor bunları. Kendi yaptığı hataları kız çocuğu olduğu zaman anlayabiliyor fakat bu sistemi bu hale getiren yine erkekler. Hata burada başlıyor.

Gençlerimizi engellemeliyiz artık. Mutlaka birşey yapmamız gerekiyor. Düşünün 8 yaşında kızınız olduğunu. Öğretmeni ona ödev veriyor o da gidip internetten araştırma yapıyor. Girdiği sitelerin en başında vikipedia'dan sonra ekşi sözlük geliyor. Belkide Mustafa Kemal Atatürk'ü araştırmak için girdiği sitede seks içeren kelimelere denk geliyor. Sözlükleri merak edip inci sözlük'e iki dakika göz atsa malesef daha o yaşta psikolojisi bozulur ama bunu anlamayan o kadar insanımız var ki. Bazı şeyleri sansür olarak görüyor. Çocuğumuz varsa mutlaka ama mutlaka bunlara dikkat edelim.

Son yazdıklarımla başlığın hiç bir alakası olmadığını düşünebilirsiniz ama bunlar doğrular ve gerçekler. Bunlardan bahsettiğimizde muhafazakardan çok yobaz damgası yemek gerçekten çok sıktı. Lütfen geleceğimiz için birazcık anlayış. Son söz olarak; muhafazakarlaşmak başına türban alıp kapanmak değil, güzel olan örfi ve ahlaki düşünceleri sabit tutmaktır.

1 Kendini Yoran Yorumcu:

wimparella dedi ki...

yazı stilin gözümü yoruyo genç bi değişiklik yaparsın bi ara :))

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...