2 Kasım 2010 Salı

Festival of Sacrifices

Nasıl müslümanlar hıristiyanların paskalyasına, çöreklerine özeniyorsa hıristiyanlarda aynı zamanda müslümanların ramazanına, bayramına özeniyor tabi kurban'ına hariç...

Dün gece Facebook'ta rastladım. Bizim elemanlar Cadılar Bayramı'nın da Türkiye'de kutlanması için grup bile kurmuşlar. İsteyen buradan bakabilir.

Zaten batıda ne bayramı varsa hepsini alıp getirip kendimize uyarlıyoruz. Tatilleri arttrıp Atamızın İznine de girdik mi bizden alası olmuyor dünyada. Allah'tan bi tek zorla dünyaya kutlattığımız 23 Nisan Çocuk Bayramımız var yani o da olmasa vay halimize. Pazar gecesi Cemil İpekçi'yi dinledim Okan Bayülgen'in programında. Söylediği her sözü kelimesi kelimesine kadar mantıklıydı. Muhafazakar'ın ne demek olduğunu anlattı bizlere. Muhafaza etmemiz gereken örflerimizden bahsetti. Örneğin el öpmek - el öptürtmek'ten bahsetti. Şimdiki gençlere bakıyorum el öpmekten tiksiniyorlar. Tiksinmelerinin sebebi mikrop kapmaktan korkmak değil tabi zaten öyle olsa kadınların eli öpülür mü..? Hatta bunda öpmene bile gerek yok, çenenin altına koyup diğerine + olarak bir de alnına koyuyosun. Bunu bilmeyen var mı, sonuçta Türk evladısınız. Ayy ben öpemem walla diyen tikky - emo - butterfly hiç farketmez el öpmeyi apaçilik sanıyor. El öpmek sadece biz de mi var..? Hayır, mesela İsviçreliler ve İtalyan dostlarımız (dost olma sebebimiz İtalyanların %9o Türk geni taşıması) 'da vardır bu olay. Peki onların gençleri el öpmekten neden tiksinmiyor..? Çok basit, aileleri onları muhazafakarca eğitiyor. El öpmemeyi gençlerimiz batılılaşma olarak mı görüyor acaba..? Şöyle bişi söyledi Cemil İpekçi; Biz çağdaşlaşmak yerine batılılaşıyoruz diye. Sahiden onlara özeniyor olabilir miyiz acaba..?

Bayramda ev ev dolanmayı açıkcası bende sevmem. Bi girersin eve karşında 4o kişi. Haydaaaa dersin, bu kadar kişiyle tokalaşmak, el öpmek işte o zaman el öpmek tiksindirici olabilir. Hak veriyorum tabi ama asla ama asla bi arkadaşıma ''yeaa yürü hadi starbucks'a gidelim'' demedim onun yerine. Gerçi pek bi akrabamız da yoktur aslında. Pek insanda sevmem, o yüzden direkt eve gelir müzik dinlerim tam 5 senedir yani 1o bayramdır. Fakat bu bayram öyle olmuycak galiba. İki kardeşimden birinin üniversite okuması, 2. dönem için harç param + her ay ödenecek 5oo TL'lik kredi borcum varken part time falan filanda olsa iş bulmam gerektigini biliyorum. Bugün de ne yapıp ne edip bazı yerlere CV bırakmam gerekiyor. Düşünüyorum şimdi CV bırakıcam sakalları keseyim mi, kesersem çok çirkin olucam biliyorum. Acaba ne giysem derdi de var tabi..? Dua edin sizde alsınlar beni işe.

Kurban Bayram'ından bahsediyoduk konu döndü, döndü g.tümüze girdi afedersiniz. Önümüzdeki bayramın özelliği kurban kesilmesi ama ben kurban yerine mesela fakir insanlara yardım etmenin daha sevap olduğunu düşünüyorum. Düşünmekte değil aslında daha sevap bişey. Düşünsenize fakire et yerine para vermek, onun ihtiyacını karşılamaktır. O parayla et de alabilir, prezervatifde. Tabi bu yinede kurban şartının yerine geçmez. Muhafazakarlıktan bahsettik sonra da bundan oldu mu şimdi bu olmadı biliyorum. Dedim ya hıristiyanlar bizim kurban'a özenmez cani derler biz müslümanlara. Ben yiyemem kurban eti. Acırım gördüğüm hayvanlara ve tiksinirim. Fetva vermek haddim değil ama siz benim dediğime bi kulak verin olmaz mı..? Yani sadece bu bayramlık...

Neyse o konuyu kapatıp bu bayram televizyonda ne gibi filmler olucak şimdiden sizlere söyliim. 1o senedir dikkat ederim bu konuya, hiç değişmez çünkü. Tabi aralarında biraz daha yenileri de var.

- Evde Tek Başına 1 veya 2

- Gora

- Zeki-Metin Klasikleri

- Namuslu ( Şener Şen )

- Sezercik

- Hokkabaz ( Cem Yılmaz'ın en sevdiğim filmidir. )

- Maskeli Beşler

Bu yazdığım filmlerin tamamı, zamanı doldurmak için kullanılır. Sadece bayram günleri yayına girerler. Sibel Can'ı da ekleyebilirsiniz.

Dediğim gibi ben bayram günü bunları izlemekten mahrum kalıcam. Ayy çok üzüldüm bak şimdi. İşe giricem dedim girmesem de evimiz ana baba günü gibi olucak. Almanya ve Belçika'dan akrabalarımız gelicek. En son 2 yaşındayken gördüğüm ''zenci'' bi kuzenim vardı. Çok talıydı ama 12 sene sonra onu görmek ürkütü olucak. Onun bir pisliğe dönüştüğünü biliyorum. Bu arada biri bana az bişey almanca öğretsin babam bilir ama pek aram iyi değil onunla...

Not : Oğlak burcuyum ve ilk çocuğum.

Çıkarılıcak saçma sonuç : Bi Chucky vardı n'oldu ona..?

21 Kendini Yoran Yorumcu:

.........n........ dedi ki...

Tabii fakirlere yardım etmek iyi bir şey. Bunun için zekat var. Gücü yeten malının 40 ta 1 ini fakirlere verir. Kurbanın yerine zekat,zekat zamanı kurban olmaz. Her şeyin bir yeri ve zamanı var.

İş için de ben senin yerinde olsaydım sinek kaydı traş olurdum :)Emin ol daha iyi görüneceksin :)

. dedi ki...

birisi bayramı hatırlatacaktı zaten nereye kadar kaçabilirdim ki.

bu kadar hızlı olmasını beklemiyodum sadece. oww şit :D


ps: el öpüyorum ben. hakkaten. hatta bazen ruj izi bırakıyorum falan öyle fetişistiyim. :P

AD dedi ki...

Cemil İpekçi bana göre on numara yorum yapan bir adamdır.Ama millet onu gay olduğu için pek iplemiyor.Gerçekten bu çok kötü bi' durum.Bazen televizyona çıktığında zorla bizim ev ahalisine veya arkadaşlara dinletiyorum.Düşünceleri çok mantıklı.Onun için bazen Cemil İpekçi dinlemek iyi gelir insana.
Bi'de bizim ülkemizde artık muhafazakar olmak cemaatçi olarak algılanıyor.Ben de muhafazakar bir adamımdır ama işte böyle söylediğin zaman altında bazı şeyler arıyorlar.

Son olarakta ben bayramın, bayram olduğunu sadece kurban bayramında hissediyorum.Ramazan bayramında hiç bir şey yapmıyorsunuz, ziyaret falan.Ama Kurban'da bi' işle meşgulsünüz ve gerçekten Allah için bir şeyler yaptığınızı fark ediyorsunuz.

Nikita Roxie dedi ki...

Güzel yazı,güzel tespit.Bende kurban bayramını sevmem açıkçası.O hayvanlara acımak yada korkmak değil bu,ney bende bilmem ama sevmem.Onun yerine yardım kurumlarına para verip onların dağıtması v.s. daha iyi benim için.

Sadece bayramlarda değil biz(kardeşler olarak)büyük biri geldiğinde veya evine gidildiğinde el hep öpülür.Bu böyle öğretilmiş böyle de gitmiştir.Hiçte saçma yada tiksinç yanı yoktur.Yada biraz tiksinç tamam ama zaten o insanın elini öpmek değil zaten dediğin gibi çeneye ve alna değdirmek.Olay zaten saygını göstermek.Birçok adetimiz var ki.Bunları gericilik olarak tanımlayıp batılılaşan çok akıllı insanlarımızı da görüyoruz,çok iyi haldeler.Kendi soylarının adetlerini silip bir başka milletinkini kendine adet edinen zavallılar.Neyse..Sana katılıyorum Cem,insanlar kısaca azıtmışlar..:)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

neslinnce : oldum traşımı gidicem biraz sonra :P

Çariçe. : Fetişst mi haha. Bayram konusunu bidaha açamıycak kadar dolu olucam şimdiden bitiriim dedim. Cadılar Bayramını yazıyyorum bunu yazmasam çok ayıp olurdu :)

AD : Cemil İpekçi'yi Seviyoruz diye gaysiniz diyenler olabilir aramızda :)

Nikita Roxie : Daha bayram gelmeden her yer et kokar. O benim midemi bulandırıyo. O yüzden sevmem bende.

Adsız dedi ki...

Açıkçası ben kurban etinden hiç tiksinemeyenlerdenim.
Aslında ben hiç bir yemekten tiksinmem.
Özellikle kokoreç ve işkembe severim (bazı kızlar "ıykk inanmıyoroom" dese bile.)
Et olan herşeyi de yiyebilirim :)

Neyse konu o değildi.
Haa bu arada işi alman konusunda dua ettim. Umarım kabul olur.

Asıl konu bende oğlak burcuyum.
Ocak doğumlusundur herhalde?

AD dedi ki...

Yok hacı demezler ya:))

lucinda dedi ki...

oğlak burcu mu

francesca mckennitt dedi ki...

Almanca öğreteyim diyeceğim ama benim de Almanca geçmişim 1 yıldan ibaret :) Zenci kuzen mevzusu da çok kötü, bembeyaz bir insan olarak zenci kuzenlerim çok garip hissettiriyor bana kendimi.

francesca mckennitt dedi ki...

Almanca öğreteyim diyeceğim ama benim de Almanca geçmişim 1 yıldan ibaret :) Zenci kuzen mevzusu da çok kötü, bembeyaz bir insan olarak zenci kuzenlerim çok garip hissettiriyor bana kendimi.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Baş Harfi Ğ : 7 Ocak...

lucinda : hı hı beğenmedin sanırım.

francesca mckennitt : seninde mi zenci kuzenin war :P

francesca mckennitt dedi ki...

Evet, her renkten, cinsten, milletten kuzene sahibim garip bir şekilde :)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

haha sevdim bunu :)

lucinda dedi ki...

ne alaka begnmemekle aman ii...

Adsız dedi ki...

bende 9 ocak :))

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Aptal görürler bizi.

Adsız dedi ki...

Ha?

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

oğlakları aptal zannederler.

Adsız dedi ki...

anaa niye kii ??

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

bilmiorum ki bende.

Adsız dedi ki...

Hah!
Halt etmişler :)

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...