17 Kasım 2010 Çarşamba

Hayvan Küçük Eşit İnsan ( Hayvan İçerir )

Herkes uyuduktan sonra, okunma kaygısı olmadan bloga yazmak güneş gözlüklü kuşbakışı atan şahinin uçuşuna benzer. İnsanları eleştirmeyi seviyorum. Belki de at gözlükleriyle arkadan konuşmak ama ben buna güneş gözlüklü kuşbakışı diyorum. Lafı uzatmıycam ve yine blog yazarlarına yüklenicem.

Bazı bloggerlar sabahtan akşama kadar gününün nasıl geçtiğini anlatıyor. İyi, güzel, hoş anlatsın tabi sonuçta blog onun ama anlamadığım olay şu. Yahu arkadaş size ne elalemin bir günlük hayatından, zaten yarısı sallamasyon. Bu kadar aptal mısınız inanıp bir de yorum yapıyorsunuz, hüzünlerini beraber paylaşıyorsunuz diyecem de ortada bi hüzün yok ki hepsi birer uydurma. Allah aşkına bu insanlar bir gün evde oturmadan rahat edemiyorlar mı..? Her günleri mi olaylı geçiyor bunların..? Tamam ara sıa bizde yazıyoruz özel hayatımızdan ama bu kadarda özel olmaz ki arkadaş. Sabahtan akşama kadar sevgilimle ben oramızı buramızı ellerdik ya da ne bileyim beraber oraya buraya giderdik, ayy bugün beni aramadı, kavga ettik muhabbetlerini okumaktan sıkılmıyor musunuz..? Açıkcası söylemek gerekirse ben okumuyorum.

Abi bir blog gördüm ki burdaki birin anlamı on eder, sabahtan akşama 3 posta eski sevgililerinden bahsediyor. Yahu sen bir sevgilinle en fazla iki hafta mı çıkıyorsun..? Ne kadar eski sevgilisi varsa ki inanmıyorum yalan bunlar, yazıyo kız, millet de bunu yiyo abi. Mal gibi yorum da yapıyorlar, ona para da kazandırıyorlar. Ohoo ya bırakın böyle şeyleri Allah aşkına. Biraz genel yazılar yazın ne bileyim madem özel yazılar paylaşıyosunuz herkese hitap etmeyin. ''Bakın size bugün eski sevgilimin şişme bebeğini, dildosunu'' anlatıcam gibi cümlelerle başlayan blogları hiç kusura bakmasınlar takip listemden çıkarıcam. Okuyanları da mal yerine koydum onunda altını çizmenizi isterim.

Neyse biz ikinci konuya geçelim. Hani eskiden sigara içenler dumanlarıyla hava yapardı ya şimdi içmeyenler havaya başlamış. ''Aa bak ben sigara içmiyorum, alkol kullanmıyorum'' laflarıyla adam olduğunu sanan insanlar var. Ya çok komik, inanması güç ama var. Sigara ya da alkol her ne boksa entel görünücem diye içilip ya da içilmemezlik yapılmaz ki. İçiyorsan iç bunu kendine sakla, ''dün gece şu kadar içtim''le de hava atılmaz, ''ya ben sigara-alkol kullanmıyorum biliyo musun..?'' diyerekte entel olunmaz. Sigarayı - alkolü kullanmamanın sebebi kendi sağlığın içindir değil mi yani en azından ben öyle biliyorum. Ayıp be arkadaş bununla kız tavlıycam diye geçinen insanlar varmış meğer. Bunu da yeni keşfettim. Böyle şeyleri anlattığım zaman genelde insanlar bana inanmaz. Benim deli olduğumu, götümden uydurduğumu düşünürler, düşünsünler tabi hayvanlar da düşünebilir sonuçta.

... ve geldik üçünçü konumuza. Malum Kurban Bayramındayız. Kurbanlar kesildi falan filan. Saat tam olarak 1o.o2'ydi balkona çıktım ve burnuma mangal kokusu geliyordu. İnsanlar o kadar hayvan ki daha bir saat önce kestiği hayvanı yiyebiliyor. Ben sadece hayvanların çiğ çiğ et yediklerini düşünürdüm. Meğer insanlar hayvanlardan daha hayvanmış. Bu kadar mı gözünüz aç sizin..? Hayatında hiç mi et yemedin hayvanoğlu hayvan. Hayvanlarla insanların arasındaki farkı buldum ben abla;

En acımasız hayvanlar bile hayatta kalmak, yaşamını sürdürebilmek için hayvanlık yaparken insanlar alem olsun diye hayvanlık yapıyor.

29 Kendini Yoran Yorumcu:

LieLLa dedi ki...

İlk konu hakkında ne yorum yapsam boş... Olaya yüzeysel bakıyorsun.

İkinci konu hakkında erkek milleti, yapar valla inanırım.

Üçüncü konuya diyecek söz zaten bulamıyorum et yemeyen biri olarak. Son noktayı koymuşsun son cümlenle...

Adsız dedi ki...

Onlar günlük mu başka bir isim verilmeli
yorum yapmak için uğruyorum hani konuyu okudum yorum yapmak istiyorum yakın arkadaşı olsam sorarım belki birşey ler ama oda yok içimden geçiriyorum kol tüyleri çıkmış ağda ile almış makinede iyidir mi desem ne yapabilirim yorum yapmadan çıktım

Neşe dedi ki...

İyi de adı üstünde kurban bu. Neye bu kadar kızdığını anlamadım.

Rosamond dedi ki...

Ben bu hayvancıklara çok üzülüyorum ya :/ amaç fakir birini, et almaya parası yetmeyen birinin karnını doyurmak değil mi? böyle cani cani kesiceklerine hayvancıkları, kurban aldıkları parayı verseler keşke fakir birine. kurban bayramı mümkün mertebe dışarı çıkmıyorum ve hatta bakmıyorum ama küçükken bir denk gelmiştim İzmir'de her yer kan içinde yokuşlardan aşağı resmen kan akıyordu. Yazık yahu.

Adsız dedi ki...

Aslında BBG'den mimliyiz biz.

O kadar meraklıyız ki başkalarının hayatlarını irdelemeye, izlemeye ve okumaya, üstü kapalı anlatılan yetmiyor bize. 'Bize' derken sana bana değil, meraklısına işte. 'Dizüstü edebiyatı' da bu yüzden tuttu sanırım. Ve korkarım bu sebepten devamı gelicek o işkencenin. Yapılan -yazılan- iyidir kötüdür tartışılır, lakin bundan sonra gelecek olan taklitleri miğde bulandırmaktan öteye gitmez. Daraldığım nokta bu zaten. Bir kadının, sevgilisiyle ne yaptığını, ne içtiğini, kaç tane sevgili eskittiğini, hangi pozisyonlarda seviştiğini, zevk alamadığını okumak keyif veriyorsa (ki bazılarına veriyor) amenna!

'Bugün ben..' diye başlayan birini okuyamıyorum. Zaten ne zaman.. Ehm. Susayım ben en iyisi.

otomatik portakal dedi ki...

sallamasyon olduğunu nereden biliyosun.. gördün mü.. hadi sallamasyon diyelim belki de ruhsal problemleri vardır.. ancak içini bloga dökerek rahatlayabiliyodur nereden biliyosun..

sen izlediğin bloglar arasından çıkarırsın millet ne yaparsa yapar..bu kadar da sinirlenip öfke kusmana gerek yok yani demek istediğim

ayrıca bu sigara muhabbeti..

insanların sigara ya da alkol kullanmaları ve bunu bas bas bağırıp söylemeleri yerine.. ben sigara içmiyorum ben alkol kullanmıyorum şeklinde hava atmalarını tercih ederim ben şahsen..

ne biliyim sen söylediğin zaman dikkatimi çekti.. sırf onlar hava atıyor diye, başlayacak olan bir insanevladı sigaraya başlamaktan vazgeçmiş olabilir..

ne bileyim belki de yanlış düşünüyorum..

son konu.. insanların dini bir inanış olarak düşündükleri bir olayı gerçekleştirdikten sonra yaptıkları bir şeyin yanlış olduğunu düşünüp eleştirebilirsin tamam..

hani ben de pek hoşlanmıyorum..burnuma gelen kan ve et kokularından..

hani gidin mangalınızı piknik yerinde yapın diye ikaz da edebilirsin..

ama hiçbir şekilde bir genelleme yaparak onlara kötü yakıştırmalarda bulunamazsın..

herneyse.. yine de çoooooookkk haklı yönlerin var tabi.. bana bile illallah dedirten..bunu da böyle belirtmek isterim :)

otomatik portakal dedi ki...

bu arada söylemeden geçemeyeceğim.. ben eski temanı istiyorum..

ben senin blöguna her girdiğimde sweeney görmekten mutluydum.. ama bu sabah hayallerim yıkıldı.. ah kahretsin :)

honeybee dedi ki...

Kokudan sinirlerin bozulmuş senin..

!la row güncel dedi ki...

ya aslında ilk paragrafla ilgili bi laf edcem:)
ben yeni bazı bloglar buldum çok güzel,yani sevgilisinden falan bahsediyo ama..hoş.
yani bazı insanlar özel hayatlarını tanıdıklarına anlatamıyolar burda tanımadıklarına içini döküyolar böylece rahatlamış oluyorlar,yani bana doğru geliyor tabii çok açmadıkları müddetçe:)
bi cevap ver bu yorumaaa!!

Entel Karınca dedi ki...

Dostum konuyla alakasız biliyorum ama eski temanı ben çok seviyordum. Değiştiriversen bi ara çok iyi olacak
Yazın bomba gibi olmuş.

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

1. ben de o zaman zaman bunalım zaman zaman da mutluluk içeren tamamen sevgiliye odaklı bloglardan nefret ediyorum. hatta kimden bahsettiğini anladım sanırım. baya da izleyicisi olan biri mi ? ben de anlam verememiştim :)
2. ortada o kadar çok mal var ki ben okulda şu lafı çok duyardım : "olum bu haftasonu bi içtik bi içtik" ama bağıra bağıra söylüyo :) derse girer girmez sıraya sigara kutusu atılıyo göstere göstere. :)
3. etin az pişmişini severim ama mümkünse ertesi gün :)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Teker teker cevap vermek yerine toplu olarak cevap vereyim. Zaten herkes aynı konulardan bahsetmiş. Yazdığım yazıya açıklama yapma gereği hissetmem ama neden bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz.

Birinci konu; İnsanların özel hayatları neden bu kadar başkalarının ilgisini çekiyor. Sürekli görüyorum biri çıkıp sevgilim bugün gelicek, işte şunu bunu yaptık falan-filan. Size ne elalemin sevgilisinden, dün aldığı tüy dökücü kremden. Sizi neden ilgilendiriyor bu kadar. Bir de bunu kitap haline getirip satmaları yok mu..? Yazarlara kızmıyorum ben okuyuculara sinirleniyorum. Yanlış anlamayın ama kadın günlerinde dedikodu yapan insanlara benzetiyorum.

İkinci konu; Kendimden örnek vericem. Ben sigara kullanmam, ayda yılda bir kez de alkol içerim ama istediğim zaman da içerim. Bunu başka bi yazım da da belirttim. Yani koladan farkı yoktur benim için alkolün. Adamlar ben sigara içmiyorum cümlesiyle insan ayartmaya çalışıyolar. Sonuçta bende içmiyorum yani şöyle mi demem gerekiyo gel azğım kokmuyo öpüşelim...

Üçünkü konu; Dini bayram gerekliliği oldugunu söylemisiniz. Ben bilmiyor muyum gerekli oldugunu. Ben kesilmesin mi dedim..? Okumadan mı cevap veriyorsunuz yazdıklarıma. Bi arkadaş ağır sözler yazmış. Ayıptır günahtır. Ben kurban kesilmesin demişsem bileiğimi kesicem. Benim bahsettigim konu başka. Kurbanın anlamı ne demektir..? Et yiyemeyen yoksullara yardım amaçlıdır önce değil mi ee peki neden daha dağıtmadan tekrar söylüyorum mangala atılır ki et. Fiziksel olarak düşünürsek kesilen hayvanın eti 21 saat geçmeden yenmez. Çünkü o hala canlıdır. Daha et titrer. Bu kadar mı aç insanlar. He onlar diyorsa ben dağıtmıyorum ben kestim ben yerim diye o zaman bunun adı kurban değildir zaten.

TEMA Konusuna gelince; Aslında ben de memnundum ondan. Sweeny fotosu da iyiydi ama çok şikayet vardı, okuyamayanlar sürekli mail attılar. Ben de eski temamı yükledim. En yakın zamanda başka tema bulucam.

xoxo dedi ki...

Arkadaş ne güldüm.
:D
Özellikle bende 2. yoruma.Beğenmiyorsan beğenme ama hakaret edemezssin deyip yazdığının sonuna ''ak.'' demişsin.
:D
Ayrıca olaya yüzeysel bakmak denmiş;Ben tam bir et aşığıyım.Kahvaltıda buna dahil her an et yiyebilirim.Ama Cem'e bir konuda çok büyük hak veriyorum Kurban edilir hemen arkasından haydaa kebap.Kurbanın ilk adımı et değil.Sen hiç mi et yemedin.
Eğer biraz doğru anladıysam demek istediği bu?
Hadi saçmalamıyalım.
(:
Kim ne yazarsa yazar.

zey0zey dedi ki...

okumayı öğrendiğimden bu yana milletin günlüğüne, smslerine dadanan bi hatun olarak acayip merak ediyorum ben o tip yazılarıda =) evet ben bir malım =(

zey0zey dedi ki...

okumayı öğrendiğimden bu yana milletin günlüğüne, smslerine dadanan bi hatun olarak acayip merak ediyorum ben o tip yazılarıda =) evet ben bir malım =(

otomatik portakal dedi ki...

huylandırma servisi: burada insanlar adam gibi görüşlerini belirtiyor.. adam gibi de cevaplarını alıyorlar.. asıl hanzoluğu kim yapıyor şahsen şu yazınla kanıtlamış oldun..

8ex-en8: yeni temalara diyelim o zaman..

ayrıca "hişt hişt sakin ol sinirlerine hakim ol" diyorum sadece :)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

onun yaptıgı 2. hayvanlık blogumda neyse bidaha da cevap vermeyiz olur biter.

Entel Karınca dedi ki...

@Huylandırma Servisi
Yaptığın çok yanlış. Tamam Cem'in söylediklerine katılmıyor olabilirsin ama böyle söylemlerde bulunarak seviyesizce hareket ediyorsun.Birçok insan cem'in görüşlerine katılmadı ve katılmama nedenlerini de medeni bir biçimde söyledi. Sence argoya vuruyorsun. Yanlış..

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Gülüp geçmek. Kötü söz sahibinin demiştim ona daha önce ama anlamamış.

çitlembik dedi ki...

ilk iki konu hakkında yorum yapmasamda, son konu hakkında biraz daha hassasiyet göstermeni beklerdim açıkçası. kimse kimseyi dini inançları için sorgulayamaz -ki bu konularda en anlayışlı insanlardan olduğunu düşünüyorum. kurban'ın manası, amacı budur zaten. hatta o kurban etinden herkesin yemesi gerekir, çok sevaptır inanca göre. bu insanların inançlarıdır. dini yada başka bir amaçla olsun ki dini, ne olursa olsun herkes birbirine saygılı olmalı düşüncesindeyim, düşüncesindeyiz. kısaca söylemek istediğim, bu durum hayvanlık değil, bizzat insanlıktır, inananın inancının gerektirdiğini yapmasıdır. umarım kırıcı bir şey yazmamışımdır.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Yo kırıcı bişey yazmadın da ben kurban eti yemeyin demedim ama.

çitlembik dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Aslında yazı yerine yorumumu yazsam daha iyi olurdu :)

LoveMeorLeaveMe dedi ki...

bence bazı insanlar bu konuda bilgisizler. hatta terbiyesiz. biz de bayramın ilk günü kurban eti yemeyiz. 2. gün yeriz. adet falan değildir yani. ilginç..

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

gülüyorum sadece ;)

MeL jones' dedi ki...

Bu ne reklam kokan yazı lan böyle..
Ne farkeder olm,ha bi saat once kesılmıs olsun,ha 5 saat.nalaka?Sen bı restauranta oturup bı et yedıgınde ne zaman noldugunun farkındamısın?ölmüş gitmiş bir hayvandan bahsediyoruz burda.Senın ıcın almazsa sen yemezsın.İnsanlara saydırmakta neyın nesı?Kaldı ki ortada bir inanc var,orta da insanları mutlu eden bir eylem var.Kaldı ki yasa dışı bir olay yok.Kaldı ki insanlık dışı hiç bir olay yok.
Peki sen söyle bana..
Sırf populer olmak adına boyle hayvanlıklar yapmanın alemi ne?

çitlembik dedi ki...

bu ne terbiyesizliktir ne de bilgisizlik. asıl bilgisizlik bilmediği konu hakkında bu kadar kendinden emin konuşmaktır. insanlar kurban bayramının öncesinde 10 gün oruç tutarlar ve kurban bayramının ilk günü hiçbir şey yemezler kurban etinin gelmesini beklerler. kurban etidir gün içinde ilk yedikleri şey. ve bu tavsiye edilmiştir. """Kurban kestikten sonra, o gün ilk olarak kurban etinden yemek güzeldir ve tavsiye edilmiştir.[20]

Bunun dışında, kurban etleri üzerinde yapılacak işlemler vardır. Peygamber (s.a.v.), başlangıçta kurban etlerinin üç günden fazla saklanmasını yasaklamış ve özellikle fakirlerle paylaşılmasını emretmiştir."""

yeterince açıklayıcı olmaya çalıştım.
artık kesilen kurbana da yenilen ete de laf ediliyor ya gerçekten sadece şaşıyorum.
bilerek bildiklerimiz hakkında bu kadar emin konuşmaya davet ediyorum. iyi geceler.

cadılarda sevimli olabilir dedi ki...

Ben başka bi blog adresinden seni tanıdım ama galiba arkadaşlar seni anlamamış. Sen demişsin kesilir kesilmez et mi yenir diye millet afedersin kıçından anlamış ki çoğu blogta gördüm yazılarını.

Ayrıca doğru da demişsin hayvanlık konusunda. Çoğu insan gördüm ki onlara bende hayvan diyorum açıkcası kurban da et dağtmak için değil de yemek için kesiyorlar ve o kadar hayvansı bi ruhları var ki daha 2 saat geçmeden mangal partilerine başlıyorlar. Kurbanın ne olduğunu bilmeyen aptal insanlarımız var sanırım. Ayrıca şunu da söylemekte fayda var hayvan kesildikten sonra et hemen yenmez. Çünkü kan dolaşımı hala vardır. Canlı canlı hayvan yemekte hayvanlara mahsustur. Çok güzel açıklamışsın. Ben arkadaşların yorumlarında yanlış anladıklarını düşünüyorum ve sanırım biraz da bilgi eskikliği kendilerinde var.

Takma kafana sen. Millet napıyosa yapsın. Hayvanlar alemine karışılmaz.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Gaza gelmiycem cevap vermiycem. Reklam kokuyormuş, popülariteymiş. Et kokusuyla reklam kokusunu, dini vecibe ile popülariteyi karıştırmak bu olsa gerek ;)

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...