6 Kasım 2010 Cumartesi

Marksizm Yanlısı Kızla Türban Çözümleme



İzleyemeyenler için yedek link

Ülke TV mikrofonu = Che Guevara t-shirt'ü

Spor ve sanat hakkındaki düşünceleri 44 saniye

Geğirme 1 saniye

Baskıyla kapanma sorunu 25 saniye

Saçmalama 4 dk 33 Saniye


5 dakika 43 Saniye konuşan ve Marmara Üniversitesi Müzik Öğretmenliği bölümünde okuyan muhtemelen Marksizm yanlısı kendine siyasi idol (simge) olarak Che Guevara' yı edinmiş arkadaş; neden..? Neden sen Che tişörtü ile okurken, diğerleri başörtüsü ile okuyamasın madem sana göre başörtüsü inanç değil simge Che de bir simge değil mi? Madem onlar bu kadar belli etmesin sen neden eşşek kadar Che tişörtü giyerek belli ediyorsun. Çözüm için ayna lazım ayna...

78 Kendini Yoran Yorumcu:

Asli :) dedi ki...

Önce başörtüsü gelişmeye,düşünmeye engeldir diyor, sonra başörtüsü engel değildir diyor. Gerçekten saçmalıyor...

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Asıl olay siyasi simgeden bahsetmesi :)

Asli :) dedi ki...

öf çok saçma.

bubuş dedi ki...

o öyle girmesin bu böyle girmesin oyhh içim şişti ben türbanlıların ünvye girmesine kesinlikle karşıyım neden diye sorsa bana 2555656326 kişi nedeni yok karşıyım girmesinler derim hepsine teker teker.

Entel Karınca dedi ki...

Kadın çok doğru konuşmuş..

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Ben nasıl haç takıp girebiliosam türbanlılarda girebilmeli.

İstiyorsa türbanlı kişi fahişe olsun önemli değil.

Atölyenin Sahibi dedi ki...

Ben bu arkadaşın kapanmak nedir bildiğini sanmıyorum, hatta insanlığından şüphe duymaktayım şu anda...

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

tek düşünce sistemi...

Neşe dedi ki...

"Dini inançlarını bu kadar belli etmek zorunda değiller." mi? Kapalı olanların amaçlarının bu olduğunu mu sanıyor yani bu hatun:D Dediklerinin büyük kısmı bana da saçma geldi ama haklı olduğu noktalar da var.
Ayrıca yeter bu konunun konuşulduğu ya çatlıcam artık. Hem okumak hem dininin gereklerini yapmak isteyen insan peruk takar yine girer o üniversiteye. Ne kadar büyüttüler.
Bence türbanlı girilmesin üniversitelere, bu konu da kapansın artık.

Penny Lane dedi ki...

Bazı yerlerinde konu dışına çıkıp alakasız şeyler söylemiş olsa da katılıyorum bu kıza. Bu ülkede baş örtüsü gerçekten SİMGE olarak kullanılıyor. Ki bence artık Akp'nin simgesi oluverdi çıktı. Sürekli bunun üzerinden pirim yapmaya çalışıyor ahlaksızlar. Benim güzel insanım da kanıyor bütün bunlara. Bunlar milleti birbirine düşürmek ve asıl konulardan uzak tutmak için yapılmış provokasyonlardır. Halk cahil bırakılıyor demiş. Doğru demiş.

Penny Lane dedi ki...

Ve şu sözüne de katılıyorum. İnsanlar dini inancını belli etmek zorunda değil. Akp gelene kadar bu insanlar neredeydi? Şimdi mi çıktı baş örtüsüyle okumak isteyenler? Okumak isteyen okur arkadaşım. Ben başörtümle okumak istiyorum diye bir şey yok.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

O kadar şey söylediniz ki sonucunda tam tersi cevap verdiniz o şaşırttı beni. Yani türbanlı olup olmaması neden batar ki bizlere. Ya mesela sen benim taktıgım haça laf edio msn..? Etmiyosun bu simgedir mesela. Haklı oldugu yerler war onları da yazdım ama. Hiç mi arkadaşınız yok türbanlı. O siz bunlar söylerken ne kadar kendini kötü hissediyodur kimbilir. AKP ile ne alakası war ki kapanmanın. Din gereği olan şeylerden bahsedioruz. Eğer yine evet AKP diosanız ee bu durumdam bize ne yani.

Neden haç taktıgımı da söliim. Aslında müslümanlıkta haç takmak yasaktır ama sırf şu arkadaşlarımız için yapıyodum bunu üniversitede. Yİne yapıcam. OKulma girdigimde haçım belli olsun die gömlegimin t-shirtümün önüne çıkarıyorum ki görülsün. Misyoner mi oldum yani bende şimdi..?

mustafa dedi ki...

universitelerde arastirma yok, bilimsel yayin sayisi ortada,bulus yok,mezun orenciler yetkinsizken turbanla girsen ne sikime girmesen ne sikime..universitelerin butun yedigi boklar bitti bi bu mu kaldi konuscak?biri cikip demio kardesim neden universite siralamalarinda hep geridesiniz diye yok baskanina?keriz miyiz yoksa kurnaz miyiz anlamadim

Penny Lane dedi ki...

Benim bir sürü kapalı arkadaşım var. Türbanlı demiyorum farkındaysan, kapalı arkadaşım var. Dini gereği kafasını kapatıyor. Ama ilim için, kafasını okula girerken açıyor.
Buyur böyle de bir hadis var.
"İlmin tâlibi talebesi, Rahmanın tâlibidir. İlmin talipçisi İslâmın rüknüdür. Onun serü mükâfatı Peygamber(Sallallahu Aleyhi ve Sellem)lerle beraber verilir."
İlim için kafasını açan, dininde günahkar sayılmaz. Tam tersine ibadet etmiş sayılırmış.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

mustafa : 40 senedir aynı sorunlar işte. sıkılmadık mı..?

@ girl with the red balloon : Açmasının nedeni kendi istediği için mi onu bi cevapalr mısın..? Bu arada o hadisin açıklaması kapanmakla alakalı değik düşünce yapısıyla ilgili. Ordaki kafa başka yani anlıycagın. Demek ki sen kapalı arkadaşlarından tiksiniosun.

Penny Lane dedi ki...

Hayır kesinlikle tiksinmiyorum hatta hepsini çok seviyorum. Kesinlikle kendi istekleriyle açıyorlar o okulun kapısında kafalarını. Hiç de gocunmuyorlar.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Neyle gocunucak ya zaten. Başına bi örtü örtmüşsün bu mu senin sorunun. Ne war bunda bunun ne sorunu oldugunu biri bana söylesin. Bu neyin sorunu. Sen buna mı özgürlük diosun. Ben dinimi yaşayamadıktan sonra ne işim war burda demez mi insanlar. Bu düşünce sistemi kimse kusura bakmasın ama ortaçağdan kalma bişey. Sanane milleten ne yaparsa yapsın anlayışı olması lazım bizde. Ben anlatamıyorum ki sana ben nasıl haç takıyosam yahudi arkadaşım nasıl kipa takıyosa o da taksın. Ya farkında msn biz çogunlugu müslüman olan bi ülkenin kendi inançlarını kısıtlarken azınlıgın sembollerini sınırsız yapmışız. Düşün bak ne kadar komik :)

Penny Lane dedi ki...

Bu ülkede her şey komik ki 8ex-en8. Özgürlük var(!), eşitlik var(!). Var da var.. Ben özgürlükten yanayım. Kim ne istiyorsa yapsın diyenlerdenim. Ama bazı sınırların olması da şart. Gel de bunu Onlar'a anlat.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Ee bizde kara çarşafla girsin demioruz ya zaten. Sonuçta Deniz Baykal değiliz...

Penny Lane dedi ki...

Buna güldüm işte. :D

Neşe dedi ki...

İyi de olayda islamın gereklerinden fazlası var. Yoksa isteyen istediğine inansın, istediğini giysin, taksın.
girl with the red balloon'un dediklerine katılıyorum. "Bunlar milleti birbirine düşürmek ve asıl konulardan uzak tutmak için yapılmış provokasyonlardır." yeterince açık özetlemiş bence durumu.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Eee tamam o zaman pazartesi türbanla girsinler ;)

Penny Lane dedi ki...

JG~, benim gibi olayların farkına varanları görmek mutlu etti..

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Çağdaş düşüneyemen arkadaşlarımı görmek beni üzdü...

rapunzell dedi ki...

bu ülkede yasaklar olmasın insanlar özgür olsun isteyenler neden baş örtü yasağına destek verirler bende bunu merak ediyorum özgürlüğün bir şekli de insanın istediği dini seçip inançlarına göre yargılanmaması değilse nedir gerçekten ülkede başka konumuz kalmadı şöyle örtmüş siyasi simge kesin ya da şu okula girebilsin bu giremesin derdindeyiz

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Bu büyük sorun da o yüzden. Bunu sen ben değil kapalı bi genç kız anlar. Bize size çocuk oyuncagı gibi gelebilir ama onlar için acı bi durum. Din özgürlüğü...

Neden siz benim taktıgım haça laf etmiosunuz ben onu soruyorum size...

Nedir onlara gareziniz..?

Penny Lane dedi ki...

Emin ol baş örtüsüyle okula girilmeye başlandıktan sonra da haç sorunu onlar tarfından başınıza kakılacak.

Penny Lane dedi ki...

Gelen, gideni aratır beybi.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Öyle bi sorun yok ki kimse bana neden haç taktın die sormuyor.

Şu yukarıdaki kıza hak veriosunuz ya hani AKP falan diosunuz ee o da kendi simgesini yapıyo. Sosyalizm ağırlıklı düşünüo. Sosyalizm bu mu peki.. Dinsizlik mi..? Ateistlik mi..?

Penny Lane dedi ki...

konuyu dağıtma ben sana cevabını verdim. Onlar geldiklerinde okuluna senin haçını sorun edeceklerdir dedim. Aynı bu şekilde türban sorunu gibi, haç sorunu konuşacak nu halk dedim. Baştakiler köpeklere yem atar gibi atacaklar önümüze haçı da.

Neşe dedi ki...

Her kurumun belli kuralları vardır ve kapalı açık ayrımı gözetmeden herkes için aynıdır.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Ben nerde doğdum bilio msn..?

Endülüste.

Bi nevi Türkiyenin Konyası.

Orda herkes aşırı dinciydi.

Müslümanların katledilgidi bi yerdi.

Daha 3 sene önceye kadar bir cami bile yoktu orada ama adamlar bizim gibi geri kafalı değil ki artık anladılar. Açtılar camilerini de.

Siz ne derseniz deyin. Başkalarının kafasındaki türbanı tartışmak kapalı bi beyindir. En önemlisi bu. Sanane milleten sanane. Bunu anlayın artık başka da bişey demiycem.

rapunzell dedi ki...

işte kurallar adil değilse değişmesi gerekiyordur özgür ve eşit olabilmemiz için nasıl devrimler yaptıysak bunu da değiştirebiliriz kimsenin dini inancından veya giyim tarzından dolayı laf etmeye hakkımız yok kendi seçimidir okuma hakkını da kimsenin elinden almaya hakkımız yok ben böle düsünüyorum bu sorunu büyütenler işte ülkeyi bölmeye çalışanlardır
bu sorun bitsin daha önümüze neler koyacaklar

Penny Lane dedi ki...

Sen şunu anlamıyorsun 8ex-en8. Bunları konuşan biz değiliz aslında. Sensin. Sen konuşturuyorsun. Senden önce de bu devletin başındakiler konuşturuyorlar. Bize kızacağına, onlara kız.

Neşe dedi ki...

Sen de şunu anlamalısın, biz "kapalılar açılsın türbana karşıyız" demiyoruz zaten. İsteyen istediğini giysin, taksın, istediğine inansın. İsterse gitsin putperest olsun, ben kendimden sorumluyum, başkası beni ilgilendirmez. Sen sınıfta şapkayla neden oturamıyorsan, onlar da örtüyle o yüzden oturamazlar. İstiklal Marşı'mız okunurken neden şapka vb. ile kafanı örtemiyorsun mesela? Bunlar bir yerde saygı. Haç ne ki ya kolye gibi bir şey. Tamam, dini sembol falan ama insanlar zaten "aa bak bunlar müslüman. olmaz, dinlerini burada uygulamamalılar." demiyor zaten algılayamadığın bu.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Çözümlenmez böyle şeyler bizim burda.

AB'yi de tartışıyoruz,
Türbanıda tartışıyoruz,
Kürtleri de tartışıyoruz,
Alevileri de tartışıyoruz, Ergenekonu da tartışıyoruz, Ermenileri tartışıyoruz,
Terörü tartışıyoruz.

Dikkat edin gündem hiç ama hiç değişmiyor.

Birini çözersek hepsi çözülücek. İşte sen ve benim aramdaki tartışmadan ileri gitmiyor.

Onların istedikleri de bu anlıyor musun..?

Ben haç takıp türbanı savunucam sen trüban takanlar girmesin ya yobaz hepsi diiceksin.

Biri çıkıp Che diicek diğeri çıkıp Ya Allah diicek.

Ülke birbirine girecek...

Türkiye yine ilerleyemiycek.

Bunların hiç birisi bizim sorunumuz değil.

Hepsi yontma taş devri zamanından kalan avrupai sorunlar.

Penny Lane dedi ki...

En güzel yanıt JG~ den geldi. Kulak ver.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Başkasının sözüyle bişeyler söyleme demiştim sana girl.

Onların hiç birisi yanıt değil. Şapkayla saygı olmaz. Ciklet çignemekle saygı olmaz derdi bize bi hocamız. Kim diyor şapkayla girilemiomuş die ben şapkayla da girdim, sakızda çiğnedim. Kolye de taktım. Her şeyi yaptım hiç kimse bana bişey demedi. Ona da demiyceksin. Sen önce at gözlükleriyle bakmamayı ögreneceksin. Sen şimdi düşün bakalım. YA trübanlı bi ailenin kızı olasaydım die.

Penny Lane dedi ki...

Şapkayla da girip, hocanın karşısında ciklet çiğnediyse o senin saygısızlığın. Beni bağlamaz.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Bunla mı oluyo saygı.

Penny Lane dedi ki...

Ayrıca benim annem türbanlı. Ama bir kamu dairesine girerken, başını açar da öyle girer. Babam kamuda görevli, onunla iş yemeklerine giderken de, başını açar.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Benim de annem türbansız. Bu neyi değiştirir..?

Neşe dedi ki...

Niye hep biz empati yapmak zorundayız? Sen yap. Kendinden farklı düşünen herkese kafa tutmak gibi saçma bir huyun var. "Facebook'u İngilizce kullanıyorlar ben inatlarına İtalyanca kullanıyorum, örtüyle giremiyorlar, inatlarına haç takıyorum." Amerika'da olsan zencileri ezdirmemek için solaryumla kararırdın herhalde. Senin benim tartışmamla veya 2 saçma eylemle bir halt olmaz. Madem din özgürlüğüne bu kadar taktın, o zaman satanistlerde sınıfta kedi kessin kimse bir şey demesin. Bu işin sonu yok!

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Benim satanistte arkadaşım var türbanlı da arkadaşım var. Satanistler aa türbanlı kız aa yobaza bak demiolar.

Penny Lane dedi ki...

Bak şunu anla. Biz -aaa türbanlı kıza baaakk- demiyoruz.

Neşe dedi ki...

Milyonuncuya yazıyorum ama biz de demiyoruz zaten...

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Demiyossan o zaman karışma milletin ne giydigine.

Neşe dedi ki...

Tamam, pes ediyorum. Herkesin düşündüğü kendine, dediklerimizi anlamaya çalışmıyorsun bile. At gözlüğü takan biz değiliz, sensin. Kendi düşündüklerin odak noktan. Sana göre sen ve senin gibi düşünenlerden başkası doğru söylüyor olamaz.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Ben genel doğruyu söylüyorum sizlere. Hiç bir olayı kendi gözlemlerimle yazmıyorum sizlere.

1- Ailemde ya da sülalemde hiç bir türbanlı göremezsin.

2- İnan dinimin gerektirdigi gibi davranmam ki bu benim sorunum.

3- Nasıl satanistlere karışmıyorsam türbanlıya da karışmam...

4- Bu benim at gözlükleriyle bakmadıgımı gösterir.

5- Sabit fikirli olsaydım özgürlükten bahsetmezdim...

Şimdi ne diyosanız diyebilirsiniz. Ben herşeyi söyledim sizlere.

Ne zaman türbanlıya yobaz, sataniste aa sataniste bak demiyosanız bu dediklerimi o zaman anlarsınız.

Tekrar ediyorum milletin giydigi mini eteğe nasıl karışmıyorsanız türbana da karışmayın.

Neşe dedi ki...

Hala anlamadın dediklerimizi, anlamayacaksın da:D

Adsız dedi ki...

Şu haç olayına ne çok takmışsın. "Neden benim taktığım haça laf etmiyorsunuz onu soruyorum size demişsin". Cevaplayım.
Pek çok kişi tarafından türban bir özgürlük alanı olarak nitelendirilebir. Ama türban özgür bırakılması istenedildiği kadar dayatılan da bir nesne.. Yaşadığın ülkede pek göz önünde olmayabilir ama birçok müslüman ülkede kadınların kapanmak zorunda burakıldığını görüyoruz. Kapanmak istemeyenler zorlanıyor, iffetsiz ilan ediliyor. Diyebilirsin ki, zorunlu hale getirilsin demiyorum, yalnızca serbest olabilsin. Öyle olabilmesini bende isterim gerçekten. Sonuçta her gün tartışılıyor bu konu. Her gün haberlerde, gazetelerde kullanılıyor. Ülke sürekli bununla meşgul ediliyor. İşte serbest bırakılsın kısmında benim gibi düşünen insanların endişeleri çıkıyor ortaya. Ya üniversitelerle kalmazsa, ya devletin tüm kurumlarında serbest kalırsa. Seni bilmem ama ben türbanlı doktorlar, türbanlı öğretmenler istemem. Ki birde olayın siyaset sahnesine çıkması insanları iyice korkutuyor. Hele ki sahnenin en başında laiklik konusunda geleceği pekte parlak olmayan insanlar varsa...
Bu söylediklerim yüzünden senin taktığın haç zerre umrumda olmaz. Ama Türban çok daha farklı ve karışık bir konu. Zaten bunları kıyaslayabilmen o kadar basit, o kadar çocukcaki.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Keşke ülkenin %90'ı hıristiyan olsaydı. Haç takmayı tartışırdık belki türbanda yasak olmazdı ;)

Hazel dedi ki...

derin bir konu.
Kızın haklı olduğu belli.Ama röportajı yapan adamın sorularına maruz kalınca saçmalamaya başlamış olabilir.

bence -çoğu yerde-gayet mantıklı konuştu.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Türbanlı kızlar okumasın zaten,

Türkiyede istemiyorum onları diyerek haklı evet...

zna dedi ki...

8ex-en8
hayatımda senin kadar cahil birini daha görmedim.
"Benim satanistte arkadaşım var türbanlı da arkadaşım var. Satanistler aa türbanlı kız aa yobaza bak demiolar."
bu ne demek lan? bi de gelmiş burda siyasi pozunda tartışma sürdürmeye çalışıyorsun. bu nasıl bir zihniyet arkadaşım? diyorsun ki ailemde türbanlı yok ne o zaman bu çaban? sen mi türban takmak istiyorsun? ya da türbanlıyla sex yapmak gibi bir fantazin mi var?
yahu böyle bir cehalet nerde görülmüş ya. o senin türbanlı sevgili adayların yolda başı açık kadın gördüklerinde aralarında "orospu bu" diye fısıldarken iyi mi? benim bir yakınımın türbanlı birisi yüzüne tükürdü türban takmadığı için! sonra dayağı yedi ama önemli olan o tükürme davranışını göstermesiydi. sen bi de utanmadan onları mı savunuyorsun?
tvde çıkan o geri zekalının dediklerini dinlemedin mi hiç?
"eğer başıma bir iş gelmeyecekse atatürk'ü sevmediğimi söyleyebilirim. atatürk'ü sevmiyorum, humeyni'yi seviyorum"
hay humeyni siksin seni.
sen de bunları koruduğuna göre laiklik ilkesinden bihaber zavallı bir ergensin.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

bende senin kadar hayvanını görmedim.

miss şizoid dedi ki...

zna,
asıl ben senin kadar cahilini görmedim.
"diyorsun ki ailemde türbanlı yok ne o zaman bu çaban? sen mi türban takmak istiyorsun? ya da türbanlıyla sex yapmak gibi bir fantazin mi var?"
onun sorunu değil diye göz yumsun demi?
sen "orospu bu" diyen türbanlı görmüşsün,bende türbanlıya "yobaz bu" diyen açık gördüm.eee ne yani, neyi gösterir bu?...karşılıklı saygısızlık.
ayrıca ben seviyorum,sen seviyorsun diye kimse atatürk'ü sevmek zorunda değil.gözünüzde herşeyi tabulaştırmayın...
bizim üniversitede (boğaziçi) yıllardır türbanlılar derse girer, hiçbir sorun da çıkmaz.türbanlı öğrenciler derse girmesin diyen hocaya ilk tepki solcu öğrencilerden gelir,solcu öğrencilerin protesto haklarını ihlal eden dünkü çevik kuvvete ilk tepki de dindar kesimdendir.öğrenciler birbirini kollar yani.çünkü orda önemli olan bilgi öğrenmek,paylaşmak...kimsenin dini,siyasi görüşü buna engel değil..
8ex-en8; beni çok şaşırttın, sanırım bugün sen de çok şaşırdın.(o kıza haklı diyenler var ya)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Bu ülke benim değil bu dünya benim değil hepimizin deyip tartışmaları kapamamız lazım. Sosyalist ne demek bilmek lazım. Lazım da lazım. Öğrenebilir miyiz. Hiç sanmıyorum.

Tşekkürler miss..

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

schrödinger'in kedisi "Marksizm Yanlısı Kızla Türban Çözümleme" kaydınıza yeni bir yorum yaptı:

Bu videoyu izleyince, "bu kadar saçmayalanı da var mıdır yahu?" demiştim kendime. Ama sonra yorumlara bakınca, ohoo doluymuş lan dedim. Bir garip hissettim kendimi.

En fenası da ne biliyor musun? "Kadınların kafasını örttüğü obje eğer türbansa siyasi, yemeniyse geleneksel, başörtüsüyse dinidir" şeklinde bir objenin zilyon tane sınıflandırılmaya sokulması.
Buradaki tek amaç, dinin gereği olan bir şeyi gerçekleştirmektir. Laf kalabalığına gerek yok, bu kadar basit.

Eğer türban siyasi bir şeyse, kimse kusura bakmasın, o zaman sokayım ben türbana.. İnsanları kategorize edip, toplumda ayrılık çıkarmak için arkasına saklanılan koca bir bahanedir bu türbanın siyasi simge olduğu geyiği. İşin garibi, bunu diyenler kendi dediklerine kendileri de inanıyorlar mı merak ediyorum.. İnanıyorlarsa, pek fena çünkü.

Bir insanın eğitim gibi en temel özgürlüklerinden biri, inançlarından dolayı kısıtlanamaz. Kafamı açtım, mini eteğimi giydim diye, daha fazla hakka mı sahip olmalı mıyım şimdi yani? Nasıl anlamsız ve egoistçe bir düşüncedir ki bu? Ve nasıl eşitlikten uzak?

Başı kapalı kimseleri sevmeyenlere de eyvallah diyorum, kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Gerekirse tiksinirsin de, o senin insanlığına, vicdanına kalmış. Ama "onlar okumasın!" diyemezsin işte.. Kimseyi kısıtlayamazsın.

Zira dediğin vakit, asıl yobazın en önde gideni sen olursun.

schrödingerin kedisi dedi ki...

Son yorumunda tartışmayı kapatalım demişsin gerçi, görmediğim için üzerine bir yorum yazdım :) Zaten başka bi yorum yazma ve olası bir tartışmaya girme niyetinde değildim ama gene de kusura bakma, sori.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Uzun yorum yapınca blogger otomatik yayınalmıyo bende kendim üzerimden yorumunu yayınladım o zaman kabul etti. onca güzel yazını heba etmek istemedim haberin olsun istedim.

Büşra Bayram dedi ki...

Oha insanlara bak! Nasıl varlıklarsınız ki siz öyle? Nedense söylecek sözüm kalmıyor. Bu kadar cahil, bu kadar bize at gözlüklü deyip, kör adımlarla etrafa dalaşan topluluk olamaz, olmamalı..

Ya türban serbest bırakılırsa, o zaman biz naparız? Kamu görevlileri de türbanlı olursa oo hepimiz ölücez heralde? Korkunuz bu mudur? Sizin de başınızı kapatacağımızdan mı korkuyorsunuz? Siz bizim dinimizi bildiğinize emin misiniz? Dinimizde baskı ve zorlama yoktur! O'nun emirleri vardır, bizlerde ona uyarız. Örtünün! der Kur'an; Hz Muhammed'de peygamberimizdir, kendi gösteremeyeceğinden eşinin üzerinde gösterir nasıl örtüleceğimizi. Böyle örtünün sizlerde der müslümanlığı kabul eden kadınlara. Onlar da öyle örtülürler. Yıllardır bu böyle sürüp gider.

O zaman sizin mantığınızda başörtüsü, örtünmek, kapalılık, türban, ya da siz her ne diyorsanız o yok. Dininizde yok. Düşüncenizde yok. Ama ben de var. Ben hala o asırlar öncesinde süre gelen, Kur'an ın dediklerine inanıyorum ve öyle yaşamaya çalışıyorum. Yaşarken hayatımı da devam ettirmek için okumalıyım. Ama sizin istediğiniz kılıklara girmek zorunda olmadan okumak istiyorum. Size göre Özgürlük(!) kendime göre doğru (!) yu istiyorum.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

...

agin dedi ki...

birkaç yoruma bakayım dedim felaket..yahu ne yazık ki 'insan' olamayan çok..uçlarda durup kavga etmek..bana benze demek..her türlü kimlikten arınıp birbirimize insan olarak bakmaya çalışmak çok mu zor..neyse neyse..umarım 'insan' olabilen ve insanı özne alan yurttaşlara kavuşabiliriz..

huylandırma servisi dedi ki...

Hayal Meyal
Burda da konuyu çarpıtmayı iyi biliyosun sen :) Çok ciddiyim. Söylemek istenileni değil, damardan giriyosun ama zaten dediğimiz o değil bizim.

Üniversitelere türban mürban her halt girmiş durumda zaten şu anda.En azından benim üniversitemde öyle.Disiplin kanunu çiğneniyor açık açık.

Hayat_Erkeği dedi ki...

İzniniz olursa dengesiz müsik adayına şu video ile cevap vermek istiyorum: http://www.youtube.com/watch?v=ZyR4cP7w6nk&feature=related

Büşra Bayram dedi ki...

Sevgili huylandırma servisi; amacım damardan girmek değil, olayın gerçek yüzünü göstermek.

Zaten disiplin suçu olması mevzu. Üniversite dediğin özgürlüktür. Lisedeyken, üniversiteye gidince şunu şunu yapıcam hayalleriyle yaşarsın. Ama gidince böyle saçma sapan kurallar koyarlar önüne, donunu çıkarır gibi başını açarsın. Hani yaşamayanın bilmediği durumlar bunlar. Sen nerden bilicen ki? Erkeksin sonuçta. Biz güzelliğimizi gizlemek istiyoruz ama hayır bu bir disiplin suçu deyip, özelimize giriliyor. Mantığı yok! Laiklik çiğneniyor deniyor ama Atatürk o okulları açarken, babanelere bile öğretmeye çalıştı okumayı yazmayı. Başını aç öyle gel teyze demedi, okuyun dedi, okutun. Bırakın istediğimiz gibi okuyalım. Ne alakası varmış disiplinle. Disiplin derse zamanında girip çıkmakla olur, hoca konuşurken dinlemekle, sorunca cevap vermekle olur. Disiplini başımdaki türban dan algılayacaksanız vay halimize. :)

(Huylandırma servisi sana özel yazmışım gibi oldu ama hani böyle zaten kanayan yara durumunda, milli mesele olmuşum. Harbiden doldum yani :D Kişisel algılama :)Cem e de söyledim artık kimseyle tartışasım yok keşke olduğumuz gibi kabul görülsek bu toplumda diye :) )

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

i love her türlü music derim başka da bişey demem ;)

hayalci dedi ki...

Ay ben daha yeni gördüm bunu,yazık nası da saçmalamış!

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

ben konuşmuycam konuşunca kavga çıkıyo :)

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

beni bu gonuya sohamicahsın pis 8ex-en8

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Bu konuda aramız limoni olmaz :)

Kabakulak Kocakulakoğlu dedi ki...

olum biz zaten limoni olmayız. kişiselleştirme :)) milletle aramızı bozcan :Pp

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Doğru söze ne denir? Sahi ne denir bilmiorum.

otomatik portakal dedi ki...

bu konuda birisi şöyle demişti..bizim zamanımızda üniversiteye girerken başını kapamak yasak değildi...

yasak değildi fakat biz de başımız kapalı diye sıra arkadaşımızı ısırmıyorduk..ne yani şimdi üniversiteye girerken başımızı açıyoruz diye kafa yapımızda açtığımız başımızla birlikte değişiyor mu gibisinden..


bence üniversiteye girerken başı açtırmakla çözülmüyor ki sorun..bu özgürlük değil ki.. bu düpedüz esaret aslında..

yarimay dedi ki...

ülekm icin cok üzülüyorum, bir tessettürlü bayan olarak avrupada kendimi daha özgür hissediyorum! uni ye girdigimde herkez bana mal mal bakmiyor..tr de müze veya sergilerde gezdigimde bana ters baktiklari gibi sanki bunun burda ne isi varmis gibi bakmiyorlar! basim kapaliymis veya acikmis kimseyi ilgilendirmiyor.. asil özgürlük budur.. insallah es kisa zamanda bu sacma sapan yasaklar kalkarda asil özgür bir ülke olmaya kavusur türkiye!

Hazel dedi ki...

sevgili yarimay:

ben de ülkem için üzülüyorum.
Özgürlük konusunda haklısın elbette fakat, baş örtüsü daha doğrusu türban, dinin yerini getirmekten çok bazı kişilerce siyasi bir simge haline geldi.

çok ama çok üzücü bir durum, insanları olduğu gibi kabul etmek isterim ama din, vicdan kavramları siyasetin oyuncağı oldu mu, etkilenen de halk oluyor işte.

kendine çok iyi bak :)

yarimay dedi ki...

hak veriyorum sana ama benim gibi allahin emrini yerine getirmek ISTEYENLER neden hep bu cileyi cekiyorlar? siyasi simge haline geldigini siz öyle görmek istediginiz icin öyle oldugunu söylüyorsunuz.. peki siyasi simge sizce sadece basini kapatanlarda mi var? neden bu avrupada böyle bir problem yok? neden herkez birbirleriyle iyi gecinebiliyorda yüzde 90 dan fazla müslüman olan bir ülkede böyle sorunlar yasanliyor? siyasi simge bir bahane! neden insanlar siyasi simge diye taksinlarki? tr eskiye göre özgürlüge biraz daha yaklasdigi icin medya özellikle siyasette basi kapali bayanlar görünmeye basladi diye simdi siyasi simge mi oldu? sonutcta takanlar yeni kapanmis degiller! hem öyleyse bile, dedigim gibi, ben siyasi simge olarak takmadigim icin,takanlar yüzünden bazi haklarimdan mahrum kalmak istemiyorum! nasil iranda zorlu kapanmayi özgür bulmuyorsak, bunuda özgür bulmuyorum.. artik birseylerin degismesi lazim, mantikli bi sekilde!!
sende kendine iyi bak :)

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...