24 Ekim 2010 Pazar

Pazar Jimnastiği

Uzun zamandır yukarıda gördüğünüz IQ sıralamasını sizlere sorasım vardı. Bugün bi arkadaşımızın şu güzel yazısını okuduktan sonra biraz düşündüm. Neden Almanya ve Hollanda sıralamada birinci acaba merak ettim. Şimdi biz diyoruz ya Beyin Göçü falan filan, buralarda da bayağı bi gurbetçi arkadaşlarımız var. Kimse alınmasın ama biz gurbetçilerle dalga geçen insanlarız. Yaşam tarzları kültür çatışması'nda yozlaşmış insanlar geliyor aklımıza gurbeçti denilince. Türkleri ve Türkiye'yi rezil ettiğini düşünüyorum bu insanların kendi kanaatimce. Otomatikman da bu insanlarda IQ aramıyorum. Yani gurbetçileri saymazsak bu tablo değişmez gibi duruyor bence. Ya sizce..?

Bugün bi yerde çinli bi amcamızın erkeklere 5 öğüdünü gördüm ve çok hoşuma gitti. Kadınlar da okusun ki bunları bilmeyen kadın da erkekte yoktur ama neden hala kadınlar...

1- Ev işlerinde ve zor işlerde sana yardım edecek olan, aynı zamanda da iyi bir işi olan kadın bulman... önemlidir.

2- Esprili, nüktedan ve seni güldürmesini bilen bir kadın bulman önemlidir.

3- Kendisine güvenebileceğin ve sana hiç yalan söylemeyecek bir kadın bulman önemlidir.

4- Seninle aşk yapmayı seven bir kadın bulman önemlidir.

5- Bu dört kadının birbirlerini tanımamaları çok daha önemlidir.

13 Kendini Yoran Yorumcu:

Hazel dedi ki...

Yabancıların çok akıllı olduklarını sanmıyorum bu tamamen ülke genelinde nerelerde test yaptıklarına bağlı.

şimdi biz kendimize laf gelmesini istemiyoruz tabi ama, ( ve zaten Türk milletinin salak değil cahil olduğu kanaatindeyim) şehir değil de kırsal kesimde yaşayanları katmamız lazım düşüncemize.

yine de tablo insanın sinirini bozuyor.

Çin atasözünü de önceden görmüştüm.Yorum yapmayacağım.Ne diyeyim yani, çinli kadınlar hepsini bir arada bulunduramıyorlarmış. Ütüme alınmam, asla.

Neşe dedi ki...

Hiç gerçekçi gelmedi bana tablo. Ayrıca insanlar neden böyle boş şeylerle uğraşır? Bu tablo neyi kanıtlar ki? Diğerlerine göre salak olduğumuzu mu? Hiç sanmıyorum.

cemo dedi ki...

Beslenme ,gelişim ve eğitimle alakalı bir durum.Yoksa Türkler angut değil.Aynı şartlar altında ölçüm yapılsa arada pek bir fark olacağını zannetmiyorum.

mergiz dedi ki...

çinli amcanın ülkesinde çok tabi kadınlar ondan ööle rahat söylemlerde bulunuyo o. o değil de şimdi evet en üstteki arkadaşa ben de katılıyorum. genel geçer iq testi diye bi şey yok. kültürden kültüre değişim gösterir heb bu işler.

vA_niLLa dedi ki...

Bana laf atmış oluyorsun sağol. Jeton yeni düştü...

Nikita Roxie dedi ki...

Bizdeki şartlarla onların aynı değil vede bizde kırsalda yaşayan sayısı vs. fazla..Böyle sayımlara inanılmaz kardeşim.Bir kadında bütün özellikleri bulmak zordur aynı bir erkekte olduğu gibi ama imkansız değildir ve aşk-meşk olayları karmaşa öyle söze falan bakmaz.;):)

Adsız dedi ki...

coğrafi olarak bize yakın olan ülke iq ları listede bize yakın ala ala =)))

francesca mckennitt dedi ki...

Demek ki eğitim şart diyoruz :) Aslında, yurtdışında okuyan arkadaşlarıma bakıyorum, gördükleri dersler bizimkilere göre gerçekten çok daha hafif. Ama onlara düşünmeyii bize ezberlemeyi öğretiyorlar; fark bu.

otomatik portakal dedi ki...

bu konuda yorum yapasım geldi uzun olursa lütfen küfretme bana :)

nasıl bağladın diyeceksin ama.. biliyorsun almanya ve japonya birinci dünya savaşına da ikinci dünya savaşına da girmiş ülkeler. hatta japonya.. ikinci dünya savaşında yerle bir olmasına rağmen nasıl oldu da kısa bir süre içinde tekrardan toparlanıp gelişti?


çünkü ne birinci dünya savaşına ne de ikinci dünya savaşına üniversitede okuyan genç beyinlerini katmadı onlar. asker askerliğini, öğernci öğrenciliğini sürdürdü.

çanakkale savaşında biz sadece askerlerimizi kaybetmedik. genç beyinlerimizi, üniversitede okuyan belki de ileride doktor olacak, mühendis olacak vatan evlatlarını da kaybettik..

ülkeyi kaybetseydik zaten doktor mühendis bir işe yaramazdı bu da ayrı bir mesele..

ama eğer yaşasaydı onlar, yaşayabilseydi.. hollanda'nın altındaki isim türkiye olacaktı belki de.. hatta belki de birinci..

her neyse sonuç olarak.. "türk milleti zekidir, türk milleti çalışkandır" demek istiyorum sadece. bir zamanlar yakışıklı, sarışın bir adam söylemişti bunu :)

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

@ YORUM YAPAN HERKESE ;)

Sanırım memento mori haklı ama bişey hariç TÜrkler çalışkan değildir ;)

yamesin dedi ki...

" buralarda da bayağı bi gurbetçi arkadaşlarımız var. Kimse alınmasın ama biz gurbetçilerle dalga geçen insanlarız. Yaşam tarzları kültür çatışması'nda yozlaşmış insanlar geliyor aklımıza gurbeçti denilince. Türkleri ve Türkiye'yi rezil ettiğini düşünüyorum bu insanların kendi kanaatimce. Otomatikman da bu insanlarda IQ aramıyorum." demissin.
söylediklerine katilmiyorum.Türkleri ve Türkiye'yi rezil ettigimizi düsünüyosun ya hani:) bence siz orada kendinizi rezil ediyorsunuz..disardan biri olarak söylüyorum bunu.oraya geldigimde neyin ne oldugunu görüyorum cünkü.AB'ye neden giremiyorsunuz acaba..uzun uzun bi düsün bakalim..
ha bu arada;kimse üzerine alinmasin;)

Sevgilerle,
Rory.

Anken Stein ©8ex-en8 dedi ki...

Can-Kan mısın..?

İsmail Y.K. mısın..?

Salim misin..?

Mustafa Güngece misin..?

ve bunlar gibi daha nicesiysen...

Anlayan anladı.

Türkiye'yi Gurbetçilerin ne olduğunu bildikleri için almıyorlar. Halbuki öyle değil.

Senin TR'de ki arkadaşların, yaşadığın yer İsmail Y.K. tarzıysa evet TR'yi öyle görebilirsin.

Fakat bişi dicem sizi demişsin ya orda ayıp etmişsin, üzüldüm.

Türk, Kürt, Apaçi ve Gurbetçi bunların hiç birisi bir birini tutmaz.

yamesin dedi ki...

Tabi:) cünkü türkiyede ne olup bittigine bakmiyor kimse:) burada yasayan türkler türkiyenin AB'ye girip girmemesinden sorumlu:)..

iyi aksamlar:)

Tavsiye Etmem

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...